FLUID SOLAR, NAPELEMMEL TÁPLÁLT ÖKOINNOVÁCIÓ

20/07/2015

Az innováció jegyében, mely több mint 40 éve megkülönbözteti a Pedrollót,tovább bővíti és megújítja az elektromos szivattyúk termékskáláját, hogy teljesítményben, megbízhatóságban és minőségben továbbfejlesztett termékekkel lássa el több mint 160 ország piacát. A fejlesztési folyamat középpontjában a környezet és az energiahatékonyság áll, mely az új Fluid Solar szivattyú létrehozásához vezetett, ami egy olyan elektromos merülő szivattyú, melyben az energiát - ami egy nagy teljesítményű motort táplál - egy napelem panel termeli.

Egy “zöld” termék, melyben hisz a Pedrollo, hogy növeli a tiszta napenergia értékét. Ez a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokkal teli szektor egy lehetőségekben gazdag, nagy jövőt képvisel. A Fluid Solar telepíthető a világ olyan vidékein is, ahol az elektromos energia nem áll rendelkezésre vagy túl sokba kerül, de napsütésben gazdagok, mint sok fejlődő ország. A terméket kútból történő tiszta víz szivattyúzására (vagy homokot is tartalmazó víz, maximum 150  g/m³ homoktartalommal) és egy telepített tartályba való összegyűjtésére tervezték, továbbítván azt egy öntözőberendezésbe.

A Pedrollo három modellt tett elérhetővé a Fluid Solar szivattyúból, különböző teljesítménnyel mind a vízszállítás, mind az emelőmagasság terén, a napfény intenzitása és a napelemek hatékonysága alapján. A szivattyúhoz tartozik egy vezérlődoboz és egy tápvezeték toldókészlet a kábelek csatlakoztatásához: a szivattyútól  a vezérlődobozig illetve a vezérlődoboztól a napelemekig.

Továbbá a motorba épített elektronikus vezérlés (frekvenciaváltó) átalakítja a modulokból kimenő egyenáramot váltóárammá és szabályozza a forgási sebességet oly módon, hogy maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló energiát: egy napsütéses napon gyakorlatilag nagyobb lesz a forgási sebesség és a teljesítmény, míg egy felhős napon a sebesség csökkentett lesz és ennek következtében a teljesítmény is.